Paukepiiriohjaajan peruskurssi

31.01.2015–01.02.2015 Oulu

Paukepiiri on kokonaiskasvun työkalu, joka maailmalla toimii kouluissa, kirkoissa ja yhteisöissä; missä on ihmisiä, joiden odotetaan selviävän yhdessä. Piiri tarkoittaa kommunikaation avaamista. Piiri kutsuu toimintaan. Paukepiirin voima on musiikissa ja rytmiikassa. Piiripedagogiikka ponnistaa Arthur Hullin Drum Circle –rumpupiiristä mutta laajentaa sen muuhunkin ilmaisuun: liikkeeseen, kieleen ja kansanperinteeseen. Piirissä jaetaan talkoohengessä yhteistä hyvää ja voimaannuttavaa tunnelmaa.

Aika ja paikka

31.1.–1.2.2015, la klo 13.00–20.00 ja su klo 9.00–13.00

Kohderyhmä

Varhaiskasvattajat, lastentarhanopettajat, alku-, ja luokanopettajat, aineenopettajat, ohjaajat, sosiaalikasvattajat, ilmaisukasvattajat, tanssinohjaajat ja opettajat sekä kaikki, jotka voivat hyödyntää työssään tai harrastuksessa rytmiikkaa ja paukepiirityötapaa.

Kouluttaja

ORFF ja rytmiikan kouluttaja 25 vuoden ajan, Drum Circle FC, Paukepiiri facilitaattori Harri Setälä

Tavoitteet

Paukepiiriohjaajan peruskurssi on ensimmäinen osa musiikkikasvatuksen ammatillista täydennyskoulutusohjelmaa, jonka tavoitteena on kasvattajan pedagogisen ammattitaidon ja rytmiikkaan pohjaavan musiikillisen ajattelun kehittäminen. Käytännön tavoitteena on monipuolinen rytmiseen työskentelyyn kykenevä ohjaaja ja taiteidenväliseen yhteistyöhön kykenevä musiikkipedagogi.

Sisältö

Ääni-ilmaisu: rytmilorut ja tekstit
Pöytärummutus ja kehärumpuharjoitteet, kaikutehtävät
Paukepiiri yhteisöllisenä työkaluna; perustaso
Tutustuminen Cha Bum -Notator –nuotinnusohjelmaan
Perustason liike ja askelharjoitteet
Soveltavat tehtävät
Rytmiikan pedagogiikka

Hinta

240 € sisältäen koulutuksen, luentomateriaalin ja kahvit

Ilmoittaudu

9.1. mennessä Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopiston Oulun toimipaikkaan

Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvasta perumisesta laskutetaan puolet koulutuksen hinnasta. Mikäli perumista ei tehdä lainkaan, laskutetaan koko koulutuksen hinta.

Paukepiiri

Paukepiirikoulutus UryPinsk 2014

Dance