Etusivu » Seniorit » Tietoa senioritoiminnasta

Tietoa senioritoiminnasta

Ikääntyvien yliopisto

Ikääntyvien yliopisto on tietoa etsivien, yhteiskunnan ja yhteisön sekä itsensä kehittämisestä kiinnostuneiden ikääntyvien ihmisten kohtaamispaikka. Ikääntyvien yliopistossa opiskeleville ei aseteta pohjakoulutusvaatimuksia, vaan kaikki halukkaat voivat tulla kuuntelemaan luentoja ja osallistua toimintaan.

Mihin pyritään?    

Ikääntyvien yliopistotoiminnan tavoitteena on tarjota ikääntyville mahdollisuus yliopistotasoiseen opiskeluun ilman opintosuoritus- ja tutkintotavoitteisuutta sekä henkisten ja sosiaalisten kykyjen ylläpitämiseen ja edistämiseen.

Mitä opiskellaan?    

Ikääntyvien yliopistotoiminnan lähtökohta aiheiden valinnassa ja toiminnassa on tieteellisyys. Toimintamuotoina ovat yleisluennot ja seminaarit. Toiminnan suunnittelusta ja organisoinnista vastaa Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopisto yhteistyössä Oulun yliopiston avoimen yliopiston kanssa. Myös opiskelijoilla on mahdollisuus osallistua toiminnan suunnitteluun.

Ikääntyvien yliopistotoimintaan osallistuminen  

Luentoihin ja seminaareihin osallistuminen edellyttää ilmoittautumista Ikääntyvien yliopistoon. Ilmoittautua voi Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopiston toimipaikkoihin.

Senioritoiminta

Senioritoiminnan tarkoituksena on tukea ikääntyvien omaehtoista itsensä kehittämiseen ja harrastuksiin liittyvää toimintaa. Löydät senioritoimintana järjestettävät kurssit Ikääntyvien yliopisto ja senioritoiminta -otsikon alta.