Maisema- ja ympäristövalokuvaus I.K. Inhan jalanjäljillä Paanajärvellä

04.08.2015–09.08.2015 Kuusamo

Aika ja paikka

4.-9.8.2015 Paanajärvi, Venäjä. Aloitus 4.8. Kuusamo-opistolla, Kitkantie 35, Kuusamo

Kohderyhmä

Valokuva-alan ammattilaiset ja harrastajat

Kouluttaja

Luontokuvaaja Petteri Törmänen

Tavoitteet

Perehtyä maisemavalokuvaukseen Paanajärven kansallispuiston keskeisillä kuvauspaikoilla. Retkikohteet valitaan olosuhteiden mukaan. Matkan varrella on mahdollisuus kuvata sikäläistä arkielämää Pääjärven kaupungissa. Kurssin opettajat opastavat kuvaamista kenttäolosuhteissa kuvaamisen yhteydessä sekä leirikeskusteluissa.

Sisältö

Tiistai 4.8.

Klo 19.00 kokoontuminen Kuusamo-opistolla, Kitkantie 35, jossa matkainfo, tulliselvityslomakkeet yms. Majoittuminen Kuusamo-opistolle.

Keskiviikko 5.8.

Lähtö aamulla Kuusamo-opistolta kahdella minibussilla kohti Kortesalmi-Suoperän raja-asemaa. Matkalla pysähdytään Pääjärvellä, jossa vieraillaan Paanajärven kansallispuiston opastuskeskuksessa, tutustutaan kaupunkiin ja ostosten tekoa. Saapuminen Paanajärven itäpäähän, josta siirrytään venekuljetuksella Arolaan. Telttojen ja leirin pystytys. Saunomista, ateriointia ja seuraavan päivän ohjelman suunnittelua nuotion äärellä. Kurssin järjestäjä varaa leirissä tarvittavat yhteiset varusteet kuten keittimet ja keittöastiat. Kurssilaiset tuovat omat teltat ja makuupussit. Telttoja voi tarvittaessa kysyä lainaksi.

Torstai 6.8.

Paanajärven alueen maisemien kuvausta. Kuvausretki laivalla Akseli Gallen-Kallelan maalauksesta tunnetulle Mäntykoskelle. Matkalla kuvauskohteena Ruskeakallio.

Perjantai 7.8.

Koko päivän kuvausretki. Mahdollisia kuvauskohteita Kivakkatunturi, Kivakkakoski tai Paanajärven vanhat asuinpaikat (mm. Mäntyniemi).

Lauantai 8.8.

Koko päivän kuvausretki. Mahdollisia kuvauskohteita Kivakkatunturi, Kivakkakoski tai Paanajärven vanhat asuinpaikat (mm. Mäntyniemi).

Sunnuntai 9.8.

Aamulla leirin purku ja lähtö kotimatkalle. Kuusamoon saavutaan alkuillasta.

Huom. Kurssiohjelma on alustava ja siihen voi tulla muutoksia!

 

Huomioitavaa

Osallistujalla tulisi olla digi- tai filmikamera, jossa on valotuksen säätömahdollisuus (järjestelmäkamera tai edistynyt kompaktikamera) ja objektiivit, jalusta, tallennusmediat. Tarvittaessa voi tiedustella eri sopimuksesta oppilaitoksen kuvausvälineitä. Lisäksi tarvitaan retkeilyyn sopiva vaatetus ja jalkineet sekä teltta ja makuupussi. Muu matkavarustus ilmoitetaan myöhemmin.

Hinta

Alustava hinta 595 €. Lopullinen hinta vahvistetaan, kun saamme tiedot Paanajärven kansallispuiston perimistä maksuista 2015. Hintaan sisältyvät opetus, kuljetukset, puisto- ja leirimaksut Paanajärvellä, leiriaamiaiset ja -päivälliset (valmistetaan yhdessä varatuista aineista) ja majoitus 4.-5.8. Kuusamo-opistolla. Hinta ei sisällä viisumia, jonka jokainen kurssilainen hankkii itse.

Kurssimaksu laskutetaan kahdessa erässä; 1. erä 200 € ennakkomaksuna ja loppuosa kurssin jälkeen.

Ilmoittaudu

15.5.2015 mennessä Kuusamon toimipaikkaan puhelimitse 0400 175 657, sähköpostitse eevaleena.isoviita@kuusamo.fi tai alla olevasta ilmoittautumislinkistä. Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvasta perumisesta laskutetaan puolet koulutuksen hinnasta. Mikäli perumista ei tehdä lainkaan, laskutetaan koko koulutuksen hinta.

Huom! Maksimiosallistujamäärä 14.