Lasten kesäyliopisto 2014 Kuusamossa

12.06.2014–17.06.2014 Kuusamo

Lasten kesäyliopisto on kouluikäisille lapsille tarkoitettua, koulujen loma-aikoina järjestettävää työpajatyyppistä toimintaa. Työpajojen aiheet voivat liittyä esimerkiksi luontoon ja ympäristöön, taiteisiin, luonnontieteisiin, teknologiaan tai kulttuuriin. Lasten kesäyliopistossa lapsi voi oppia asiantuntevien opettajien opastuksella mielenkiintoisia ja hyödyllisiä asioita käytännönläheisesti, yhdessä toisten kanssa. Kesällä 2014 lasten kesäyliopistossa on aiheena majanrakennus sekä ihmisen piirtäminen manga –sarjakuvien kautta. Osallistua voi jompaankumpaan tai halutessaan vaikka molempiin työpajoihin.

Aika ja paikka

Alkaen to 12.6.2014. Työpajat järjestetään Kuusamo-opistolla, os. Kitkantie 35. Katso tarkempi aikataulu kunkin työpajan kohdalta. Tarkemmat tiedot kerrotaan osallistujille lähetettävässä kutsussa.

Kohderyhmä

Lasten kesäyliopisto on tarkoitettu 7–12-vuotiaille lapsille. Kaikissa työpajoissa on rajoitettu osallistujamäärä ja osallistujat otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

Sisältö

1. Manga-sarjakuvat ja ihminen (7-12 -vuotiaille)

Aika: to-pe 12.-13.6.14 klo 10.00-14.30, lounastauko klo 11.30-12.00
Kouluttaja: Sarjakuvaharrastaja Cilla Lohi. Cilla on harrastanut mangaayli  kymmenen vuotta ja toimii aktiivisesti Suomen harrastajapiireissä.
Sisältö: Piirustuskurssilla tutustutaan ihmisen anatomiaan japanilaisten manga-sarjakuvien kautta. Tutkimme ja kokeilemme, mitä ihmiseen kuluu, miten ihmisistä saa piirrettyä erilaisia ja mitä kaikkea ihmisen voi piirtää tekemään.
Huom! Työpajassa on kaksi tasoryhmää: "alkeista lähtevät" ja "edistyneet". Kerro ilmoittautumisen yhteydessä, kumpaan tasoryhmään lapsi piirtämistaidoiltaan kuuluu. Työpajaan voidaan ottaa enintään 20 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Työpaja toteutetaan, mikäli työpajaan ilmoittautuu riittävästi osallistujia (30.5. mennessä).

2. Majapaja (9-12 -vuotiaille)

Aika: ma-ti 16.-17.6.14 klo 10.00-16.00, lounastauko klo 12.00-12.30
Kouluttaja: Teknisen työn opettaja Veli-Pekka Hyytinen
Sisältö: Majapajassa pääsee opettelemaan puisen majan rakentamista. Materiaalina käytetään lautoja, lankkuja, vaneria ym. Majan osat työstetään opiston puutyöpajassa ja kootaan (säävarauksella) valmiiksi opiston pihalla. Sään ollessa huono maja kootaan valmiiksi puutyöpajassa.
Huom! Työpajaan voidaan ottaa enintään 8 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Työpaja toteutetaan, mikäli työpajaan ilmoittautuu riittävästi osallistujia (30.5.) mennessä.

Huomioitavaa

Lounas sisältyy työpajojen hintaan. Majapajassa erityisesti lisäksi voi ottaa mukaan pientä välipalaa iltapäivälle.

Hinta

55 € / työpaja sisältäen opetuksen, työpajassa tehtävän materiaalin sekä lounaan työpajapäivinä; laskutetaan työpajan jälkeen

Ilmoittaudu

30.5. mennessä Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopiston Kuusamon toimipaikkaan puhelin 040 860 8715, kesayo@kuusamo.fi

Kerro ilmoittautumisessa seuraavat tiedot:
- työpajan nimi / nimet, mihin lapsi osallistuu
- lapsen nimi, syntymäaika sekä mahdollinen puhelinnro ja sähköposti
- lapsen huoltajan yhteystiedot (nimi ja puhelin)
- kotiosoite / laskutusosoite
- mahdolliset allergita ym tarvittavat tiedot
- työpajassa pyydetyt muut lisätiedot

Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvasta perumisesta laskutetaan puolet koulutuksen hinnasta. Mikäli perumista ei tehdä lainkaan, laskutetaan koko koulutuksen hinta.