Anatomy Trains 1

01.05.2024 Pyhäjärvi, Raahe, Ylivieska

Aika ja paikka

Ti-Ke 11.-12.11.2014
klo 9.00-16.00

Ylivieska,
tarkempi paikka ilmoitetaan kutsun yhteydessä

Kohderyhmä

Kurssi on suunnattu liikuntalääketieteen, fysioterapian ja urheilufysioterapian sekä liikunnan erityisosaajille

Kouluttaja

Ari-Pekka Lindberg
Teacher, Coach: Trainer4you, ATAT (Anatomy Trains Associate Teacher), MTIT (Myofascial Taping Instructor)
Physiotherapist: OMI,MDT, specialised in function and therapeutic exercise of the spine
Personal Trainer (Trainer4you), Matrix Movement Trainer (MMT)

Tavoitteet

  • Opettaa AT-linjat niin staattisessa asennossa kuin dynaamisessa liikkeen analyysissä.
  • Ymmärtää faskian monet eri roolit kehossa
  • Opettaa Tom Myersin ainutlaatuinen kehon asennon arvioinnin tapa, jotta opit näkemään kehon eri osien asennon suhteessa toisiinsa ja kuvailemaan niitä selkein termein: Taipuminen kallistuminen, siirtyminen ja kiertyminen
  • Oppia näkemään globaaleja yhteyksiä kehossa, kuinka vastakkainen olkapää vaikuttaa vastakkaiseen jalkaan? – ja miksi tulee oppia arvioimaan koko keho saadakseen aikaan pitkäkestoisia muutoksia.
  • Oppia näkemään faskian liuku osana liikkeen analyysiä ja oppia palpoimaan tarkasti faskiaaliset alueet ja eri kerrokset, tuntien kudosten eri ominaisuudet.
  • Oppia arvioimaan asentoa yksityiskohtaisesti, jotta omaiset valmiudet FRSB-koulutusten myötä koko kehon yksityiskohtainen toiminnallinen anatomia ja siihen liittyvä myofaskian tasapainottaminen.
  • Oppia yhdistämään paikallinen jännitejärjestelmä globaaliin järjestelmään – Expressit vs. Paikalliset – AT linja vs. Yksittäiset lihakset - Ymmärtää yhtälailla paikallisen kuin globaalin kehon tasapainottamisen merkitys ja kuinka ne liittyvät toisiinsa.
  • Tavoitteet liittyvät tulevaan FRSB-koulutukseen, joka koostuu eriytetystä, kehon eri alueiden syventävistä koulutuksesta liitettynä näkemyksestä kokonaisvaltaisesta myofaskiaalisesta verkostosta.

Sisältö

Kaksipäiväinen koulutus yhdistäen uusinta teoriaa myofaskiasta käytäntöön niin liikkeen analysoinnin kuin manuaalisen käsittelyn ja harjoittelun näkökulmista
Opi myofaskian ominaisuuksista kudoksena ja sen roolista osana muita kehon järjestelmiä. Näistä lähtökohdista kyetään ymmärtämään kuinka kehon Anatomy Trains linjat auttavat luomaan sulavaa ja helpon näköistä liikettä – mikäli linjat ovat tasapainossa ja harmoniassa keskenään. Kuinka myofaskian epätasapaino – rajoitus tai hallinnan heikkolenkki, kommunikaation puute vaikuttavat oleellisesti ominaisuuksiin ja toimintaan.
AT I koulutuksen tavoite on tutustuttaa neljän ensimmäisen päälinjan rakenteeseen ja toimintaan
Tämä on ensimmäinen koulutus joka yhdistää Anatomy Trainsin teoriassa rakenteen ja toiminnan analyysin. Siinä yhdistyvät jänniterakenteen ja rekyylin (elastisen voimantuoton) konseptit mahdollisimman energiatehokkaan liikkeen tuottamiseksi. Toiminnallisen, kolmiulotteisen liikkeen arvioinnin avulla selvitetään onko myofaskian epätasapainon taustalla pehmytkudos, nivel vai onko kyseessä motorisen kontrollin haaste ja mikä on epätasapainon alkuperä.
Tässä mielenkiintoisessa koulutuksessa näkemykset esitetään seikkaperäisesti, mutta selkeästi, jotta ne palvelevat sinun käytännön työtäsi parhaalla mahdollisella tavalla.

Hinta

360 €

Ilmoittaudu

10.10. mennessä Pohjois-Pohjanmaan Ylivieskan toimipaikkaan.

Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvasta perumisesta laskutetaan puolet koulutuksen hinnasta. Mikäli perumista ei tehdä lainkaan, laskutetaan koko koulutuksen hinta.

Huomaa!

Koulutuksen jatko-osa järjestetään 7.-8.1.2015.
Tutustu ja ilmoittaudu jo nyt.

Anatomy Trains 2